Web Analytics Made Easy - Statcounter

بسیاری از فناوری‌های امروزی مانند سیستم‌های تشخیص چهره و الگوریتم‌های هوش مصنوعی دچار سوگیری نژادی هستند. اگر این رفتارهای تبعیضی در دنیای فناوری به زودی حل نشود چالش‌های بسیاری را در آینده ایجاد خواهد کرد.

گروه دانشگاه خبرگزاری آنا-هانا حیدری؛ 100 سال قبل تبعیض نژادی در بسیاری از کشورهای جهان شایع بود، حال این نوع تفکر کمتر مورد پذیرش جوامع است؛ اگرچه بشر هنوز راه طولانی برای از بین بردن کامل تفکرات نژادپرستانه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در جهان امروزی با موقعیت عجیب‌وغریبی روبه‌رو هستیم که در آن ابزارها و گجت‌ها میان نژادهای مختلف تبعیض قائل می‌شوند.

برای مثال فناوری هوش مصنوعی چهره‌های افراد سیاه‌پوست را به درستی تشخیص نمی‌دهد. این امر باتوجه به گسترش روزافزون هوش مصنوعی در ابعاد مختلف زندگی بشر می‌تواند در آینده چالش‌های بسیاری را ایجاد کند.  واقعیت عجیب نژادپرستی در دنیای فناوری نیاز به بررسی دقیقی دارد تا مشخص شود که منبع این سوگیری ابزارها و گجت‌ها چیست.

نژادپرستی در ابزارهای فناورانه

نمونه‌های بسیاری از تبعیض نژادی تکنولوژی در صنایع مختلف پیدا می‌شود. نرم‌افزارها و محصولاتی که به صورت روزانه استفاده می‌کنیم در خصوص نژاد پیش‌داورانه تصمیم‌گیری می‌کنند. حتی لوازم بهداشتی ساده نیز سوگیری نژادی دارند، برا مثال شیرها و ظرف مایع دستشویی اتوماتیک قادر به تشخیص پوست‌های تیره‌رنگ نیستند. به نظر می‌رسد در هنگام طراحی و ساخت این محصولات بهداشتی رایج به پوست‌های تیره‌تر توجهی نشده است.

سوگیری نژادی در دوربین‌ها نیز به چشم می‌خورد. فیلم‌های رنگی مخصوص دوربین‌های خانگی به نحوی طراحی شده بودند که افراد سفیدپوست را زیباتر نشان دهند. همراه این دوربین‌ها کارت‌های درجه‌بندی معروفی  به نام کارت‌های شرلی وجود داشت که کیفیت تصاویر را تضمین می‌کرد. این کارت‌ها باعث می‌شد که تصاویر افراد با پوست‌های روشن جلوه زیباتری داشته باشد.

دوربین‌های امروزی نیز دست کمی از نمونه‌های قدیمی ندارند و حساسیت‌های نژادی در عملکرد آنها نیز دیده می‌شود. برای مثال برخی از دوربین‌های نیکون در هنگام عکسبرداری از افراد آسیایی خندان، پیام‌هایی از جمله «آیا کسی پلک زد؟» ارسال می‌کند. در واقع این پیام به چشمان بادامی و کشیده مردم برخی از کشورهای آسیایی‌ اشاره دارد. در این دوربین‌ها همچنین فیلتری برای جذابیت بیشتر وجود دارد که با فعال کردن آن، پوست افراد روشن‌تر می‌شود تا زیباتر به نظر برسند.

الگوریتم‌های نژادپرست

سوگیری نژادی تنها به دوربین‌ها و شیرآلات اتوماتیک ختم نمی‌شود. تبعیض نژادی در الگوریتم‌ها و هوش مصنوعی نیز رویت می‌شود. فیس‌بوک، یوتیوب و گوگل با استفاده از الگوریتم‌ها اطلاعات که کاربران می‌بینند را کنترل می‌کنند. این الگوریتم‌ها حباب فیلتری ایجاد می‌کنند.

این امر بدین معناست که کاربر بیشتر اطلاعاتی را می‌بیند که مطابق میل‌اش باشد و به ندرت با اطلاعاتی روبه‌رو می‌شود که برخلاف نظرش باشد. درواقع حباب فیلتری براساس رفتارهای آنلاین قبلی کاربر ایجاد می‌شود. بدین ترتیب احتمال ارائه محتوای افراطی  توسط الگوریتم‌ها به کاربران افزایش می‌یابد که این امر باعث ترویج دیدگاه‌های تبعیضی می‌شود.

خطوط قرمز یکی دیگر از مشکلات سوگیری نژادی در دنیای تکنولوژی است. در اپلیکیشن‌هایی مانند «پوکمن گو» یا الگوریتم‌های ارسال و دریافت مرسولات محله‌ها و مناطقی که تراکم جمعیتی اقلیت‌ها در آن زیاد است را به عنوان خطوط قرمز در نظر می‌گیرند که نمونه بارزی از تبعیض نژادی در فناوری‌های امروزی به شمار می‌رود.

وقتی هوش مصنوعی نژادپرست می‌شود

بارزترین و نگران‌کننده‌ترین سوگیری نژادی در هوش مصنوعی دیده می‌شود. باتوجه به گسترش این فناوری در تمام ابعاد زندگی بشر، تبعیض نژادی هوش مصنوعی می‌تواند باعث مشکلات بسیاری را در آینده ایجاد کند. سوگیری نژادی هوش مصنوعی در سیستم‌های تشخیص چهره به وضوح دیده می‌شود.

 سیستم‌های تشخیص چهره قادر به تشخیص صورت‌ افرادی که پوست‌های تیره‌تری دارند، نیست. وب‌کم‌ها نمی‌توانند صورت افراد غیرسفیدپوست را ردیابی کنند. ناگفته نماند یک بار هوش مصنوعی یک زوج آفریقایی آمریکایی را به عنوان «گوریل‌» برچسب‌گذاری کرده است. البته این تبعیض نژادی تنها در تشخیص چهره هوش مصنوعی نیست. به طور کلی یادگیری ماشینی استعداد شگرفی در بروز نتایج نژادپرستانه دارد.

نژادپرستی چگونه به دنیای فناوری راه یافته است؟

منشأ بسیاری از سوگیری‌های نژادی ابزارها، گجت‌ها و فناوری‌های امروزی بی‌توجهی انسان است. درواقع افرادی که این این ابزارها را می‌سازنند متهمان ردیف اول به شمار می‌رود. به نظر می‌رسد محققان و مهندسان در پروسه تربیت، کدنویسی و آموزش هوش مصنوعی فراموش می‌کنند که انسان‌هایی با رنگ پوست‌های تیره‌تر نیز در دنیا وجود دارند.

برای حل تبعیض نژادی در دنیای فناوری چه کاری باید انجام شود؟

گام اول در رفع سوگیری‌های نژادی ابزارها و فناوری‌ها آگاهی از وجود آن است. پژوهشگران و مهندسان در هنگام توسعه و تربیت هوش مصنوعی باید از پایگاه‌های اطلاعاتی وسیع‌تری استفاده کنند که شامل تمام نژادهای بشری از سیاه‌پوست و زردپوست گرفته تا سرخ‌پوست و سفیدپوست شود. رفع و حذف سوگیری‌های نژادی فعلی در دنیای فناوری می‌تواند مانع از وقوع چالش‌های نژادپرستانه در آینده شود.

انتهای پیام/4021/

منبع: آنا

کلیدواژه: نژادپرستی هوش مصنوعی یادگیری ماشینی الگوریتم تبعیض نژادی سیاه پوست آفریقایی آمریکایی دنیای فناوری تبعیض نژادی پوست های تیره الگوریتم ها تشخیص چهره هوش مصنوعی فناوری ها دوربین ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۹۷۸۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شگفتی بزرگ صداوسیما برای مردم ایران؛ صبح بخیر مسئولین!

روز گذشته، رئیس سازمان صداوسیما اعلام کرد به زودی تمام استان‌های ایران با تجهیز شدن واحدهای سیار به کیفیت HD خواهند رسید تا مسابقات فوتبال در تمامی نقاط ایران با کیفیت بالا پخش شود و شرایط تصویربرداری بهبود پیدا کند.

به گزارش برترین‌ها، احتمالا در نگاه نخست هر مخاطبی با شنیدن این خبر مثل یک وعده پوچ رفتار کند و این را هم مثل باقی وعده‌ها در صندوقچه خاطرات دفن کند اما تصاویر مخابره شده از رفسنجان حین دیدار مس و پیکان ثابت کرد که انگار خبرهایی در کار است. خب البته ما خرسندیم از این تغییر. هر چند که دیر رخ داده اما خب خوشحالیم که چشمانمان قرار است کمتر اذیت شوند. به هر حال روند پیشرفت ما همین است و البته که دنیا هم‌اکنون به تکنولوژی ۸k رسیده!

دنیا در کدام نقطه ایستاده؟

سالانه میلیون‌ها دلار برای حق پخش هر بازی فوتبال در لیگ‌های معتبر دنیا جا به جا می‌شود. بسیاری از کارگردانان و مدیران شبکه‌های تلویزیونی به دنبال ایجاد یک تفاوت بزرگ در زمینه تصویربرداری از مسابقات فوتبال هستند. اما چگونه می‌توان تصویربرداری را به شکلی انجام داد که تماشاگر از دیدن صحنه‌های فوتبال خسته نشود؟

یکی از کاربردی‌ترین روش‌ها برای افزایش کیفیت تصویربرداری از مسابقات فوتبال، استفاده از روش تصویربرداری به صورت ۳۶۰ درجه می‌باشد. در واقع در این روش تماشاگر می‌تواند تمام اتفاقات و صحنه‌های حساس بازی را از تمامی زوایای ممکن مشاهده کند. این روش از تصویربرداری در حال حاظر فقط در لیگ اسپانیا مورد استفاده قرار گرفته و در آینده‌ای نزدیک شاهد گسترش آن خواهیم بود.

تاثیر تکنولوژی بر فوتبال

برای بسیاری از علاقه‌مندان به فوتبال خبر استفاده از فناوری‌های جدید در ورزش فوتبال موضوع جدیدی نیست. تقریبا هرساله سیستم‌های جدیدی برای تصویربرداری و افزایش دقت قضاوت داوران ارائه می‌شود. هر کدام از این سیستم‌ها و فناوری‌ها می‌توانند کمک زیادی به رشد این ورزش در جامعه بکنند.

فناوری‌های مختلف وارد ورزش شده‌اند و توانسته‌اند خود را به عنوان یک گزینه برای جذابیت فوتبال ارائه دهند. استفاده از فناوری‌ها همانند اسانس‌های مختلفی است که به یک غذای بی‌مزه می‌دهید تا بتوانید با کمک آن‌ها از غذا لذت ببرید در حالی که هدف شما لذت از مزه غذا است. ماجرای فناوری و فوتبال نیز به این شکل است. فناوری‌های امروزه کمک زیادی به اجرای عدالت در زمین فوتبال می‌کنند یا باعث جذابیت تصاویر ارسالی برای بینندگان می‌شوند.

فناوری‌های مختلف همانند استفاده از سیستم صوتی برای داوران، تصویر برداری ۳۶۰ درجه و کمک داور‌های ویدیویی از جمله آخرین تکنولوژی‌هایی است که در ورزش فوتبال مورد استفاده قرار گرفته است. فناوری تصویر برداری نیز همانند فناوری کمک داوران ویدیویی در ابتدای مسیر حرکت خود می‌باشند و باید دید آیا با تغییراتی که هر روزه فیفا در قوانین فوتبال ایجاد می‌کند می‌توانند جایگاه ثابتی در این ورزش پیدا کنند یا خیر.

دیگر خبرها

  • نخستین سمپوزیوم تکنولوژی درطراحی و بازطراحی برگزار شد
  • ببینید | مرگ شهروند سیاه‌پوست آمریکایی پس از رفتار خشن پلیس اوهایو
  • مرگ شهروند سیاه‌پوست آمریکایی پس از رفتار خشن پلیس اُوهایو
  • «نمی‌توانم نفس بکشم» ٢ در خیابان‌های آمریکا
  • علم گرفتار سانسور و تبعیض رسانه‌ای/ وقتی اسمی از دانشمندان آسیایی و آفریقایی به میان نمی‌آید
  •  مرگ یک سیاه‌پوست آمریکایی توسط پلیس اوهایو
  • بر مدار تراشه؛ ریز اما قلب تکنولوژی
  • «نمی‌توانم نفس بکشم»٢ در خیابان‌های آمریکا + فیلم | وقتی تکنیک مرگبار گذاشتن زانو پشت گردن جان تایسون را گرفت
  • وقتی هوش مصنوعی از هر چیزی توپ درست کنه! (عکس)
  • شگفتی بزرگ صداوسیما برای مردم ایران؛ صبح بخیر مسئولین!